Den 1 februari lämnar Marcus Holm vd-posten på Scania Danmark för att bli chef för Produktion & Logistik i bolaget, ett affärsområde som samtidigt knoppas av från Industrial Operations-enheten. Holm ska även ingå Scanias verkställande ledning.
Marcus Holm, född 1971, har en civilingenjörsexamen i maskinteknik, från Chalmers Universitet i Göteborg. Han började på Scania 1994 och har haft flera roller inom forskning och utveckling, produktion och kommersiell verksamhet, bland annat har han varit platschef för hyttproduktionen i Oskarshamn och för chassi- and hyttproduktion i São Paulo, Brasilien.
Holm har haft sin nuvarande roll som verkställande direktör för Scania Danmark sedan 2017, en tjänst han nu lämnar den 1 februari för att bli chef för Produktion & Logistik och medlem av Scanias verkställande ledning. Han kommer att rapportera till Christian Levin, vd och koncernchef för Scania och Traton Group.
– Vi vill stärka upp Scanias produktion- och logistikverksamhet för att uppnå ökad effektivitet, i samband med att integrationen inom Traton Group accelererar. Marcus har bra förståelse för vår verksamhet och hela vårt flöde, och har även framgångsrikt drivit komplexa projekt. Med sin breda erfarenhet från produktion, utveckling och vår kommersiella verksamhet är han rätt person för den här uppgiften, kommenterar Christian Levin.
I samband med ledningsförändringen kommer Scanias Industrial Operations-enhet delas upp i; Produktion & Logistik samt enheten Forskning & Utveckling och Inköp. Anders Williamsson kommer att fortsätta i sin roll som chef för Traton Group Industrial Operations och chef för Forskning & Utveckling och Inköp på Scania.
– Jag ser fram emot mitt nya uppdrag. Vi har ett bra team inom produktion och logistik och vi är på en spännande resa där vi både har en del utmaningar men också stora möjligheter framför oss, kommenterar Marcus Holm.
Scania ägs av tyska Volkswagen genom bolagets lastbils- och busstilverkningsbolag Traton Group. Scania är har cirka 54 000 medarbetare i omkring 100 länder. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien.