Mary Louise Cummings lämnar Veoneer – för Biden

Mary Louise Cummings har meddelat att hon önskar lämna autotech-bolaget Veoneers styrelse och revisionsutskott den 1 november. Anledningen är att hon tackat ja till nomineringen från USAs president Joe Bidens administration som senior rådgivare för säkerhet inom den amerikanska trafiksäkerhetsförvaltningen.

I veckan meddelade fordonsteknikutvecklaren Veoneer att Dr Mary Louise Cummings önskar lämna sina uppdrag i styrelsen och revisionsutskottet. Joe Bidens administration har nominerat henne som senior rådgivare för säkerhet inom National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), vilket är den amerikanska trafiksäkerhetsförvaltningen. Nu har Cummings meddelat att hon accepterar nomineringen och lämnar därför sina uppdrag för Veoneer den 1 november.

– Jag vill ta tillfället i akt att tacka och visa min uppskattning för allt som Dr Cummings bidragit med under tiden i styrelsen. Ända sedan Dr Cummings gick med i styrelsen har hon bidragit aktivt och väglett företaget och styrelsen på ett omdömesgillt sätt, vilket uppskattas mycket, kommenterar Jan Carlson, ordförande, vd och koncernchef för Veoneer.

I samband med att Cummings avgår den 1 november 2021 kommer styrelsen utse styrelsemedlemmen Jonas Synnergren till revisionsutskottet. De väljer också att minska styrelsens storlek till att omfatta sju medlemmar.