Mathem växlar upp – snabböppnar lager

Mathem – som hoppas kunna bygga ett tvåvåningslager i Farsta på sikt – snabböppnar nu ett nytt lager i Järfälla, Stockholm. På fyra veckor ska det nya lagret stå klart.

Antalet kunder och beställningar för mat-ehandeln har ökat markant under coronapandemin, och Mathem behöver snabbt utöka sin lager- och distributionskapacitet i Stockholm för att kunna möta efterfrågan, det skriver företaget i ett pressmeddelande. På bara fyra veckor skadet nya lagret stå klart.

Corem anpassar Järfällalager

Tillsammans med fastighetsbolaget Corem Property Group anpassas nu en 4 600 kvm stor fastighet i Veddesta, Järfälla för Mathems behov. Bland annat byggs ett helt nytt kylrum på 600 kvm och 5 meter i takhöjd. Nyinvesteringen är på ca 15 miljoner kronor. Till lagret behövs ca 80 medarbetare, vilket leder till ytterligare rekryteringar av produktionsmedarbetare och chaufförer.

Enorm efterfrågan på e-mat

– Denna investering görs för att svara upp mot kundernas förväntan både på kort och lång sikt. Efterfrågan har ökat enormt bara under mars och april, och vi har redan vidtagit ett antal snabba åtgärder för att kunna möta den så gott vi kan. Vi har absolut haft våra utmaningar med detta, och ett nytt lager blir nu ännu en viktig åtgärd, som vi dessutom beräknar att kunna få på plats redan om fyra veckor, säger Johan Lagercrantz, vd för Mathem, i pressmeddelandet.

Under mars och april har kunderna lagt större beställningar än vanligt, men ett stort antal nya kunder har även kommit in, skriver Mathem.

Vill behålla nya kunder

– Vi behöver ta höjd för att många av våra nya kunder kommer att stanna hos oss även framöver, och då behöver vi säkerställa att vi också kan fortsätta att leverera till dem. Med detta lager räknar vi med att på sikt kunna utöka kapaciteten med ytterligare ca 20 procent, säger Johan Lagercrantz, och fortsätter:

– Vår kapacitet har ökat med 33 procent sedan början på mars, och innan sommaren räknar vi med att ha ökat med ytterligare ca 50 procent. Vi fortsätter att jobba stenhårt med att öka kapaciteten tills dess att vi kan garantera att alla kunder som vill handla av oss också kan göra det.