Movebybike tecknar kollektivavtal

Cykelbudsföretaget Movebybike Europe meddelade den 15 september att de tecknat kollektivavtal för sina förare med Transportarbetareförbundet. “Detta är en kvalitetsstämpel som vi är otroligt stolta över”, kommenterar företagets vd Lisette Hallström.

Movebybike skriver i ett pressmeddelande att de fört dialog med Transportarbetareförbundet i nästan tre års tid för att finna grunden för ett gemensamt avtal för cykellogistik. Det nytecknade kollektivavtalet aktiverar, breddar och öppnar upp företagets möjligheter till avtalsdialoger som hittills varit otillgängliga. Något som gynnar både medarbetare och företaget som organisation.

– Våra medarbetare är det absolut viktigaste vi har. Med blandad bakgrund, språk och kultur blir deras trygghet och utveckling helt avgörande för det Movebybike vi bygger tillsammans. Kollektivavtalet skapar en stabilitet för dem på arbetsmarknaden, tydligare riktlinjer, vilket i sin tur ger upphov till färre oklarheter och bättre kommunikation både internt och externt. Detta är en kvalitetsstämpel vi är otroligt stolta över, säger företagets vd Lisette Hallström i ett pressmeddelande.

Avtalet gäller initialt Malmö och kommer efter fortsatt förhandling rullas ut nationellt.