Mylla till Stockholm och Göteborg

Gårdsbutiken på nätet: Mylla, har i helgen smyglanserat i Stockholm och Göteborg. “Det fanns en efterfrågan från konsumenterna, så då fattade vi ett beslut att lansera med befintligt sortiment”, säger Jens Thulin, medgrundare Mylla.se.

Skånska Mylla.se kopplar samman svenska konsumenter och livsmedelsproducenter med hjälp av last mile-aktören och dagligvarulogistikern Gordon Delivery – som både sköter leveranserna till slutkund, och vid behov hämtar varorna hos livsmedelsproducenter och bönder.

Samarbetet lanserades i augusti, och har tills nu gällt producenter och konsumenter i Skåne och Blekinge. Tanken var att utveckla Myllas plattform, koppla på producenter i andra regioner, och därefter sprida tjänsten norröver under första halvåret 2023 – men nu har Mylla med hjälp av Gordon valt att i stället lansera med befintligt sortiment i Stockholmsregionen och Göteborg – redan nu.

Jens Thulin och Matilda Jarbin på parets gård Vismarlövsgården tillsammans med Osama Meho (mitten) från Gordon Delivery.
Foto Gordon.

– De första leveranserna kommer att ske på torsdag, och därefter torsdagar, lördagar och söndagar. Från början var tanken att lansera i Stockholm och Göteborg i början av nästa år då vi kopplat på fler producenter, men vi har sett en efterfrågan från kunderna där och fattade därför beslutet att lansera Mylla med befintligt sortiment, berättar Jens Thulin.

– Jag tror även att det kommer göra det lättare att få producenter intresserade – när de ser att de kan sälja sina varor lokalt.

Vill växa

Mylla arbetar än så länge i liten skala, med ett sortiment av kött, mejeriprodukter, grönsaker och andra varor främst från Skåne, och det är dessa som Stockholm- och Göteborgskunderna nu kommer kunna välja mellan.

– Det är tre terminaler som vi nu kopplat på vårt befintliga nätverk, två i Stockholm och en i Malmö, och det är de kunder som får leveranser därifrån som nu kan beställa från Mylla, säger Jens Thulin, som hoppas att många storstadsbor kommer vilja fylla julborden med sydsvenska delikatesser.

– Från och med nästa år hoppas vi kunna erbjuda varor från producenter även i Västsverige och Stockholmsregionen, och då kommer vi även lansera vår nya, förbättrade plattform. Men vi tror att den här lanseringen kommer väcka intresset både hos kunder och producenter.

Av Klara Eriksson