Niklas Adalberth väljs in i Einrides styrelse

Niklas Adalberth, medgrundare av Klarna och grundare av Norrsken Foundation, röstades den 22 juni in i styrelsen för techbolaget Einride.

Norrsken Foundation var en tidig investerare i techbolaget och spelade en viktig roll i serie A- och B-rundorna. Detta blir Niklas första styrelseuppdrag vid sidan av Norrskens initiativ.

– Vi har stöttat Einride sedan dag ett och jag är oerhört glad att nu kunna fördjupa samarbetet och fortsätta stödja dem i deras uppdrag att förändra synen på vägtransporter, genom att göra den mer kostnadseffektiv, säker och hållbar. Einride uppdaterar inte bara gammal transport för att passa ett nytt syfte, utan stöper om fraktens framtid, kommenterar Niklas Adalberth.

Han ersätter Christian Lagerling, medgrundare av GP Bullhound, som avgår efter mer än tre år i styrelsen.

– Med Niklas passion för hållbarhet och omfattande kunskap om hur man snabbt kan skala ett bolag globalt, kommer han att spela en nyckelroll när vi fortsätter att bygga på vårt starka momentum. Vi är mycket tacksamma för Christians ovärderliga stöd de senaste tre åren och kommer hålla nära kontakt med honom, kommenterar Einrides vd Robert Falck.