Norrmän vill sälja returerna

Fyra norska entreprenörer, Filip Elverhøy, Edmond Yang, Kjell Fjeldheim och Vegard Kristiansen, kommer under våren lansera sin nya e-handelsidé The Green Deal – där de tar hand om e-handlares returer och säljer den på egen sajt, det rapporterar e-handel.se.

– Vi vill hjälpa nätbutiker med deras returer, och annat som människor annars skulle vilja slänga, och sälja det på nytt, säger Filip Elverhøy, en av grundarna, till e-handel.no.

The Green Deal vill sälja sånt som kunder returnerar, men även skänkta kläder, samt företagens utgångna säsongsvaror, rester från överskottslager och konkursvaror.

Försäljningen av returvarorna på vår sajt delas upp mellan oss och den ursprungliga e-handlaren, vilket vi är ganska säkra på kommer vara attraktivt för onlinebutikerna eftersom returhanteringen annars kostar väldigt mycket. Förutom att företagen sparar tid och pengar på att hantera alla returer så frigörs även lagerutrymmet hela tiden, säger Filip Elverhøy till e-handel.no.

The Green Deal kommer i ett första skede endast att vara tillgänglig i Norge, men ambitionen är att i ett nästa steg öppna upp för utländska företag som säljer till Norge och sedan till hela Norden.