Nu byggs Postnords nya TPL-lager

Arbetet med Postnords nya fastighet för tredjepartslogistik, vid Göteborg Landvetter Airport, som ska stå klart i år, är igång.

Fastigheten som mäter imponerande 46 000 kvadratmeter ägs av Bockasjö och Postnord TPL kommer att hyra hela.

Arbetet påbörjades i mitten på december och den första etappen på 20 000 kvadratmeter ska vara inflyttningsklar 1 juni i år. Den andra etappen ska stå klar hösten 2020.

– Bygget har pågått ett tag men det känns ändå roligt att kunna bocka av denna symboliskt viktiga milstolpe, kommenterar Mårten Koshko, affärsutvecklingschef, Postnord TPL, i ett pressmeddelande.

Postnords tredjepartslogistik har sett en fin tillväxt i alla regioner de senaste åren. Med den nya logistikfastigheten vid Landvetter Airport ska man kunna möta den ökande efterfrågan även i framtiden.

– För närvarande pågår ett intensivt arbete från alla parter med att färdigställa fastigheten så att den kan tas i drift enligt tidplanen. För vår del ligger fokus just nu på layout, lagerinredning, hanteringsteknik och IT-infrastruktur.

Och just nu verkar det inte finnas någon anledning till oro för eventuella förseningar.

– Byggnationen går enligt plan. Detta är vårt femte projekt med Postnord-koncernen, vilket gläder oss, kommenterar Joakim Hedin, vd, Bockasjö och Landvetter Logistik Center.