Nu får Postnords TPL-lager i Norrköping Nordens största solcellstak

Nu kniper Postnord TPL förstaplatsen som innehavare av Nordens största solcellstak från Logicenters, både med area och effekt. Solcellsanläggningen, med sina 65 000 kvm och effekt på 6,5 MWp, byggs på företagets Bauhauslager i Norrköping.

Den nya solcellsanläggningen ska installeras på Postnords nya TPL-lager, som byggs av Infrahubs. Det tidigare största solcellstaket är placerat på Logicenters logistikfastighet i Viared, med en yta på 60 000 kvm och effekt på 5 MWp. Postnords anläggning blir 5 000 kvm större och får ut 1,5 MWp mer effekt. Därmed blir den störst i både Sverige och Norden.

– Vi är stolta över att vi nu landat vårt största solcellsprojekt. Gröna energilösningar spelar en nyckelroll i vår ambition att utveckla smarta och hållbara logistikfastigheter som främjar både våra hyresgäster och miljön. Att det dessutom blir Nordens största är extra roligt och vi ser fram emot att göra detta tillsammans med Swede Energy, kommenterar Andreas Ekberg, operativ chef på Infrahubs.

Swede Energy, som installerar solcellsanläggningen, har tidigare byggt solcellsanläggningen på Castellums tak på Hisingen som vann utmärkelsen “Årets anläggning”. Den nya anläggningen är dubbelt så stor och beräknas stå färdig under 2022.

– Att få uppföra ytterligare en anläggning med Infrahubs är mycket hedersamt för Swede Energy och att dessutom få bygga det som blir Nordens största takplacerade solcellsanläggning är givetvis ett styrkebesked. Anläggningar som denna gör skillnad på riktigt i den gröna omställningen och vi är glada över att återigen öka andelen solenergi i Sverige tillsammans med Infrahubs, kommenterar Christoffer Caesar, vd för Swede Energy.