Ny ägare till Postnords Växjöterminal

Fastigheten som huserar Postnords paketterminal i Växjö har köpts av europeiska fastighetsbolaget Swiss Life Asset Managers tillsammans med Wilfast. Tillträde skedde den 17 december.

Fastigheten Hangaren 1 i Växjö byggdes 2018 och uppgår till ca 17 000 kvm uthyrbar yta, som är fullt uthyrd till Postnord. Den huserar en av Postnords paketterminaler med en sorteringskapacitet om 11 000 paket per timme.

Affären genomförs i bolagsform, köpare är Swiss Life Asset Managers som genomförde affären tillsammans med Wilfast. Säljare är Macnat Property och Wilgus invest, med Croisette som rådgivare. Tillträde skedde den 17 december.

– Vi är mycket nöjda med Croisette-teamets engagerade och kompetenta arbete under hela säljprocessen när vi nu överlämnar vår fastighet som vi utvecklat åt Postnord från ax till limpa. Vi önskar köparen Swiss Life Asset Managers/Wilfast lycka till i den fortsatta förvaltningen, kommenterar Andreas Granberg, Macnat Propertyg AB.

– Som väntat var det stort intresse från både svenska och utländska aktörer. E-handelns exponentiella ökning under senare år har skapat ett stort investerarintresse för logistiksegmentet. Sannolikt kommer vi även få se flera nya utländska aktörer på den svenska marknaden som just nu letar sin första förvärv, kommenterar David Almqvist, Co-head of Transactions på Croisette.