Ny järnvägsförbindelse Hallsberg–Tyskland

Tyska familjeföretaget Spedition Bode öppnar en ny järnvägsförbindelse från Tyskland via Trelleborg till kombiterminalen i Hallsberg, i samarbete med rederiet TT-line och trafikoperatören Kombiverkehr.

Linjen öppnade i november 2019 med tre avgångar i veckan, som planeras att öka under början av 2020. Logent kommer att vara mottagande terminal och sköta lossning och lastning av trailers och containers.

– Vi är jätteglada och stolta av att Bode Transport väljer Logent och vår terminal som hub för deras nya järnvägslinje till Sverige. Logent har stor erfarenhet av trailer/container hantering och vet vad som krävs. Vår effektivitet och flexibilitet gör att vi kan uppnå våra kunders mål,
kommenterar Michael Sköld, affärsutvecklingschef på Logent.

Hallsbergs kombiterminal, som driftas av Logent, har ett unikt demografiskt läge, placeringen når sju miljoner människor inom tre timmar från terminalen.

– Logent Hallsberg var exakt det sista i pusslet för vårt nätverk som saknades. Jag hoppas verkligen att många andra transportföretag börjar använda den här länken. Det är nödvändigt att visa också folk i Sverige att järnvägslösningar är möjliga att implementera om du har rätt partners ombord, kommenterar Stev Etzrodt, CSO & COO Spedition Bode

Om Bode:
Bode är ett familjeägt transport- och logistikföretag som grundades 1949 i Reinfeld (norra Tyskland). Sedan mer än 40 år organiserar Bode transporter till / från de nordiska europeiska länderna. Idag har Bode ca. 30.000 kvm lager i Tyskland och ca. 700 lastenheter. Egna intermodala uppsättningar startade 2015 med den första länken mellan Lübeck CTL och Stockholm Norra. Sedan 2018 organiserar Bode också tåg mellan Lübeck CTL – Verona Q.E. Omsättning 1,0 miljarder SEK, sysselsätter cirka 310 anställda och finns i Sverige, Finland, Italien och Tyskland.