Ny kund för Gordon – Firstvet

Last mile-aktören Gordon har tecknat avtal med den digitala veterinärkliniken Firstvet för hemleveranser av fryst färskfoder. Gordon transporterar färskfodret i lastbilar utrustade med aktiv kylning, vilket också minskar behovet av emballage.

Färskfoder är en växande trend inom marknaden för husdjursprodukter, där allt fler djurägare väljer färskfoder på grund av dess höga näringsinnehåll och att det påminner om djurens naturliga matbehov. Men det ställer höga krav på logistiken och har hittills inneburit en dyr och omständlig hantering för både e-handlare och slutkund.

Den digitala veterinärkliniken väljer nu att skicka sitt frysta färskfoder med Gordons kylda lastbilstransporter. Då lastutrymmena är aktivt kylda behövs heller inget emballage eller kylmedel för att hålla varorna kalla, vilket underlättar både för företaget och kunderna.

– Vi skickar över 10 000 paket från vår butik online varje månad och just färskfoder är en av de mest efterfrågade produktkategorierna. Tidigare har det varit en utmaning att garantera en obruten fryskedja. Dessutom är de frigolitlådor som andra e-handlare använder för att hålla färskfodret kallt under transporten svåra för kunder att hantera och återvinna. Tack vare Gordons väl beprövade fryskedja kan vi på Firstvet nu se till att fler får den mat de önskar på ett säkrare, smidigare och mer miljövänligt sätt, kommenterar Lars-Martin Norviit, ansvarig för e-handeln hos Firstvet.

– För oss på Gordon är det roligt att kunna ta med fryst mat till husdjur i våra samordnade kyltransporter och göra vardagen enklare också för mattar och hussar. Vi garanterar en obruten fryskedja hem till dörren utan onödigt emballage, kommenterar Ali Ghoce, vd för Gordon.

Gordon har nyligen även tagit fram en cirkulär lösning med returlådor för matleveranser, för att minska förbrukningen av kassar och engångslådor från mat-ehandeln.