Ny kund till Aditros nya logistikcenter i Vaggeryd

Juiceföretaget Eckes Granini Sverige AB, med varumärken som God Morgon, Brämhults, Granini, Rynkeby, Pago mfl. har tecknat ett flerårigt logistikavtal med Aditro Logistics avseende logistik och distribution av deras okylda produkter på den svenska marknaden. Volymerna kommer hanteras i Aditro Logistics nybyggda logistikfastighet i Vaggeryd – som har fokus på FMCG.

Tredjepartslogistikern Aditro Logistics bygger ett nytt logistikcenter i Vaggeryd där den första fastigheten, på 50 000 kvm, tas i bruk vid årsskiftet 2021/2022. Denna första fastighet inriktas mot FMCG-segmentet (Fast Moving Consumer Goods), d v s allt du hittar inom dagligvaruhandeln som inte är kylt eller färskt.

– Logistikcentret i Vaggeryd tas i drift vid årsskiftet, men vi försöker komma in lite tidigare. Det blir en mix av nya och befinltioga kunder som följer med oss ut, säger Per Zandrén, COO Aditro Logistics.

Per Zandrén. Foto privat.

Eckes Granini är en av de nya kunderna som under hösten 2021 kommer att centralisera sin svenska okylda logistik till Aditro Logistics, där man i en övergångsfas kommer sköta logistiken från Aditros befintliga fastigheter i Torsvik.

– Vi ser fram emot att starta vårt samarbete med Aditro Logistics då vi ser att det är ett bolag som visat stor kompetens inom FMCG logistik/distribution samt har väl utarbetade processer som säkerställer en hög servicenivå till våra kunder. De har också en härlig och positiv företagskultur som passar väl till våra egna värderingar, kommenterar Daniel Jönsson, Product Supply Manager, Eckes Granini Sverige AB. 

Nytt dedikerat logistikcenter

Aditro Logistics första fastighet – option finns för att bygga totalt 120 000 kvm logistik i Vaggeryd – automatiseras med bl a AGVer och digitaliseras för att kunna möta marknadens ökade förväntningar avseende ledtider, ekonomi, och hållbarhet och innovation. Denna första fastighet ligger direkt vid Båramo kombiterminal, vilket möjliggör järnvägstransporter.

– Eckes Granini är ett mycket väletablerat företag på den svenska marknaden och vi ser fram emot att vara en viktig del i deras fortsatta expansion på den svenska marknaden, kommenterar Per Zandrén, COO Aditro Logistics.