Ny supply chain-avdelning hos Derome

Den sydsvenska bygghandelskoncernen Derome satsar på en helt ny avdelning för supply chain med 10 nya tjänster. Enheten, som leds av nyrekryteringen Anders Brorström från Ikea, ska stötta koncernens tillväxt.

Med en helt ny avdelning för supply chain förstärker Derome sin inköpsorganisation och därigenom behöver koncernen rekrytera tio nya medarbetare under ledning av avdelningens nyrekryterade chef Anders Broström.

– Kraven på inköpsarbetet förändras ständigt och här kommer Anders in till oss på Derome med precis den erfarenhet, kompetens och vinnarmentalitet som kännetecknar Deromes kultur och framåtanda. Jag är helt övertygad om att han med sin nya avdelning kommer leda Derome till nya och starkare affärer, kommenterar Johan Winroth, vd på Derome Bygg & Industri.

Anders Brorström som närmast kommer från möbelföretaget Ikea är van vid att arbeta utanför Sveriges gränser.

– Jag ser en stor potential i att bredda oss internationellt i våra inköpskontakter. Målbilden är att vi tillsammans och i nära samarbete, ska bygga upp en strategisk kompetens kring hela vår supply chain, där vi sätter strålkastaren på starka personliga relationer. Men för att det ska vara möjligt behöver vill fylla vårt lag med medspelare som vill vara med att ta oss till nya höjder, kommenterar Anders Broström.

Uppdraget för den nya supply chain-avdelningen blir att, tillsammans med sälj- och produktionsorganisationerna, ta fram ett relevant och effektivt sortiment som är attraktivt för kunderna och förenklar informationsflödet och logistiken för Deromes filialer.

Anders Brorström tillträdde sin tjänst den 1 augusti och kommer leda rekryteringen av tio nya medarbetare.