Sportsmaster optimerar inköps- och lagerprocesser

Norska e-handlaren Sportsmaster, som säljer gym- och träningsutrusning, automatiserar inköpsprocesserna. Gym- och träningsutrustning för hemmabruk tillhör de segment som vuxit under pandemin.

Sportsmaster erbjuder träningsutrustning till både privatpersoner och verksamheter. I takt med företagets tillväxt har även produktutbudet, och därmed komplexiteten, expanderat. Att hålla en hög servicegrad utan att bygga upp stora överlager har blivit en växande utmaning som de nu vill bemöta. Nu automatiserar man inköpsprocesserna med ett molnbaserat lagerstyrningsverktyg från Syncron.

Lösningen från Syncron ska effektivisera och minimera det dagliga arbetet samt förbättra tillgängligheten på alla lagerartiklar, vilket möjliggör bättre kundservice mot en växande marknad.

– I takt med att marknaden växer för gym- och träningsutrustning så ville vi ersätta våra manuella processer med kalkylblad och istället automatisera och förenkla alla delar av vår logistikkedja, kommenterar Frode Ingvoldsstad, vd för Sportsmaster AS.

Gym- och träningsutrustning för hemmabruk tillhör de segment som vuxit under pandemin, och svenska aktören Gymleco investerade nyligen i en ny större anläggning för lager och produktion i Eskilstuna.