Ny vd för APM Terminals

Morten Engelstoft, nuvarande vd för APM Terminals, har beslutat sig för att gå i pension. Nuvarande COO Keith Svendsen tar över som ny vd och Henriette Hallberg Thygesen blir ny styrelseledamot.

Morten Engelstoft har de senaste sex åren varit vd för APM Terminals, där han lett bolaget genom en framgångsrik vändning. Totalt har han dock arbetat för moderbolaget A.P. Moller – Maersk i 36 år. Nu har han bestämt sig för att det är dags att gå i pension.

– När jag ser fram emot att börja ett nytt kapitel i mitt liv, söka en ny balans och tillbringa mer tid med min familj, är jag oerhört stolt över att ha varit med och forma Maersk de senaste decennierna, kommenterar Morten Engelstoft.

Keith Svendsen, ny vd för APM Terminals. Foto Maersk.

Keith Svendsen är idag COO för APM Terminals och har utsetts till ny vd av styrelsen. Samtidigt kommer Henriette Hallberg Thygesen, vd för Fleet & Strategic Brands på Maersk, ta över Mortens plats som styrelseledamot i Maersk. Skiftet av ledarskap går igenom den 1 juli 2022.

– Jag är övertygad om att Henriette och Keith är rätt team för att dra nytta av företagets momentum och leda APM Terminals på nästa del av resan, där vårt fortsatta fokus ligger på att leverera vår automationsstrategi och att stegvis förändra produktiviteten i Gateway Terminals, kommenterar Søren Skou, vd för Maersk.