Ny vd för Nordic Logistics Association

Torsten Laksafoss Holbek tillträder som verkställande direktör för Nordic Logistics Association i Bryssel den 1 mars. Han kommer närmast från Danska Arbetsgivarföreningen i Bryssel. Torsten efterträder Søren Hyldstrup Larsen.

Nordic Logistics Association är den gemensamma intresseorganisationen för Sveriges Åkeriföretag, Norges Lastebileier-Forbund och Danske Vognmænd, där även finska SKAL ingår som stödmedlem.

Torsten kommer att ansvara för det löpande arbetet som utgår från det nya kontoret som delas med de tyska och franska åkarorganisationerna. N

Lång Bryssel-erfarenhet

Torsten Laksafoss Holbek, 39, har senast arbetat som senior rådgivare hos Danska Arbetsgivarföreningen. Där har han arbetat med transport- och arbetsmarknadspolitik, och särskilt med mobilitetspaketet. Torsten har över tio års erfarenhet från påverkansarbete i Bryssel. Tidigare har han även varit kontorschef hos den danska europaparlamentarikern Morten Løkkegaard från det liberala partiet Venstre.

– Jag ser fram emot att arbeta för åkeriföretagarna och för transportnäringen i tät dialog med beslutsfattarna i Bryssel. Det väntar många spännande uppgifter med kommissionens fokus på grön omställning, förstärkning av infrastrukturen, och inte minst insatsen för att stärka ordnade arbetsförhållanden för förarna i Europa. Allt det gläder jag mig till att sätta igång med tillsammans med våra samarbetspartners i Bryssel, kommenterar Torsten Laksafoss Holbek.

Tillsammans representerar Nordic Logistics Association cirka 17 000 åkeriföretag.

Viktiga frågor i trygga händer

– Jag är glad för att Torsten sagt ja till att fortsätta sin redan imponerande karriär i Bryssel i spetsen för NLA. Jag tvivlar inte på att det betyder att de nordiska åkarna återigen har den starkast möjliga intressebevakningen på den europeiska scenen, och att de många och stora frågorna på dagordningen som social dumping, kör-och vilotider, klimatutmaningen och framtidens drivmedel och infrastruktur, hamnar i trygga händer, kommenterar Erik Østergaard är ordförande i Nordic Logistics Association och även verkställande direktör i Danske Vognmænd.

Torsten efterträder Søren Hyldstrup Larsen som hastigt avled endast 55 år gammal i september 2019.