Nytt H&M-lager i Borås får snabbspår – efter hot om flytt

När H&M ville bygga nytt lager i Borås och lämna Hulta-lagret tog det stopp. Enligt Borås stad kunde ett sådant byggprojekt komma igång tidigast under 2024, vilket var alldeles för sent för H&M. Då hotade modekedjan att lämna staden helt, nu får de istället snabbspår på ny byggmark.

Enligt Borås tidning ville modekedjan bygga ett nytt lager i Borås då man växt ur lagret i industriområdet Hulta. På önskelistan stod med att byggstart ska kunna ske senast i början av 2023. Beskedet från Borås stad var att lämplig byggklar mark saknades och att bygget kunde påbörjas tidigast i mitten av 2024. Då hotade H&M med att flytta hela verksamheten, med 1 000 jobb, till en annan kommun.

Flygfoto över Borås. Foto Per Pixel Petersson.

Enligt P4 Sjuhärad har kommunen nu beslutat att väcka till liv ett pausat industriområde mellan Viared och Pickasjön. Området utgör totalt 500 000 kvm mark, vilket skulle kunna ge plats åt modekedjans nya lager. Industriområdet pausades då det blev ett alternativ för den nya järnvägsdragningen, men efter sommaren ska arbetat kunna återupptas, rapporterar Borås tidning.

– För Borås stads del är det viktigt att vi försöker tillmötesgå önskemålet. Vi vill gärna ha kvar H&M i staden. Det är en stor arbetsplats, säger kommunalrådet Kerstin Hermansson (C) till tidningen.

Det officiella beslutet om att snabbprocessa området tas på måndag, 25 april.

Ännu ett företag är påtänkt för området, men vilket är ännu oklart.