Nytt lager för Samsung i Torsvik

Samsung SDS utökar med ytterligare en lagersite på 15 000 kvm i Logicenters fastighet i Torsvik, som Kuehne+Nagel kommer sköta driften av. Kuehne+Nagel hyr ca hälften av den 32 400 kvm stora logistikfastigheten, som stod klar vid årsskiftet.

Samsung är sedan tidigare kund till Kuehne+Nagel i deras TPL-lager i Norrköping, men nu växer man med ytterligare en lagersite: på 15 000 kvm i strategiska logistikläget Torsvik, Jönköping.

Logicenters påbörjade bygget av en ca 32 400 kvm stor fastighet på tomten på spekulation våren 2020.

– Samsung SDS är en strategisk partner till Kuehne+Nagel sedan många år tillbaka och vi är väldigt glada över att kunna fortsätta växa tillsammans i Jönköping, kommenterar Tobias Laurén, Contract Logistics Director Kuehne+Nagel Sverige, i ett pressmeddelande.

Fastigheten Flahult ligger strategisk belägen i Torsvik: på Möbelvägen 5, granne med företag som Ikea, Aditro, Elgiganten och Kitron Förutom de geografiska fördelarna så som närhet till E4 och goda kommunikationer till andra delar i Sverige och övriga Norden så har fastigheten även en tydlig hållbarhetsprofil.

Utöver den nyöppnade anläggningen i Jönköping bedriver Kuehne+Nagel Sverige lagerverksamhet i Göteborg, Staffanstorp, Norrköping och Eskilstuna – där Amazon kund.

– Att vi nu etablerar oss i Jönköping innebär inte enbart att vi kommer kunna erbjuda en bättre logistiklösning som ett resultat av att stora volymer hamnar närmare slutkund, utan även att vi kommer kunna skapa nya jobbtillfällen i närområdet, kommenterar Tobias Laurén.

Av Klara Eriksson