Peter Landenberg ny vd för Langebaek

Peter Landenberg kliver in som ny vd för logistikkonsutbolaget Langebaeks svenska bolag Langebaek Consulting AB. Han har 30 års erfarenhet från branschen, bl annat från Ica och Elektroskandia, och har varit med sedan bolaget etablerade sig i Sverige 2018.

Logistikräven Peter Landenberg tar nu över vd-rollen i Langebaek i Sverige från Anders Bartholin. Landenberg har över 35 års erfarenhet inom logistik, bland annat drgt 25 år inom Ica och åtta år som logistikchef på Elektroskandia, där han bland annat ansvarade för bolagets etablering av ett nytt automationslager i Örebro. Han kom till Langebaek 2018 i samband med att det danska logistikkonsultbolaget etablerade kontor i Sverige, och känner både teamet och kunderna mycket väl:

– Genom min lokala närvaro som vd kan vi erbjuda ännu mer flexibilitet till våra kunder, säger Peter Landenberg.

– Det är en stor glädje att Peter tar över vd-rollen från mig. Peter var vår förste anställda i Sverige, så det känns tryggt att lämna över stafettpinnen till honom. Peters långa erfarenhet och personliga närvaro i Sverige gör att vi kan komma ännu närmare våra svenska kunder och följa implementeringen av våra projekt på nära håll. I tillägg till detta ser jag fram emot att utveckla synnergierna mellan våra olika landskontor ännu mer, kommenterar Anders Bartholin, partner i Langebaek-koncernen, som också fortsätter som styrelseordförande i det svenska bolaget.

– Jag ser särskilt mycket fram emot att addera värde med mitt breda nätverk som jag byggt upp i branschen under mina många år som verksam inom logistik. Genom min lokala närvaro som vd kan vi erbjuda ännu mer flexibilitet till våra kunder, kommenterar Peter Landenberg, ny vd för Langebaek i Sverige.

Kristian Hamberger. Foto Langebaek

Stärkt team i Sverige

Langebaek är specialiserat på automationsprojekt, och med ett 30-tal anställda så verkar bolaget i hela Norden, med basen i Lilleröd norr om Köpenhamn och med kunder i hela Norden, bland dessa Carlsberg, Elektroskandia, Saint Gobain, Lyko, Lundbeck, Jysk, Coop, Netto, Arla och Elgiganten. I somras startade bolaget också ett norskt kontor i “Valle Wood” i Oslo.

Det svenska kontoret finns i Västerås och bolaget har nu fem anställda i Sverige, där den senaste topprekryteringen var Kristian Hamberger, som anslöt som seniorkonsult i teamet i augusti.

Kristian har drygt 25 års erfarenhet inom logistik, SCM och e-handel, bland annat som grundare och operativ chef för Mat.se, och operativ chef för e-handel inom Axfood, sedan 2017 när Mat.se köptes upp av dagligvarukoncernen. Kristian har tidigare varit enhetschef för Capacent och vd för Alfakonsult.

Av Hilda Hultén