Budbee installerar utomhusskåp vid Slättös bostadsfastigheter

I september skapade fastighetsjätten Slättö och hemleveransföretaget Budbee ett joint venture för att utveckla nya gröna last mile-terminaler. Nu utvidgas samarbetet i och med att Slättö upplåter mark i anslutning till sina bostadsfastigheter för Budbees nya utomhusskåp.

Slättö och Budbee startade ett joint venture i september, då fastighetsjätten bygger tre terminaler åt Budbee genom logistik- och lagerplattformen Evolv. Tomterna där fastigheterna ska byggas ligger i Södertälje, Härryda kommun och Vaggeryds kommun.

Nu utvidgar de partnerskapet och leveransföretaget kommer ställa ut sina nya utomhusskåp i anslutning till Slättös bostadsfastigheter. Fastighetsbolaget har en växande portfölj av bostadsfastigheter i Sverige och nu arbetar de med att gå igenom beståndet i regioner där båda bolagen är verksamma. Därefter kommer utrullningen av skåpen ske löpande.

– Vi ser denna tjänst som en naturlig utveckling av vårt erbjudande och kommer att inkludera utomhusskåpen i projekteringsfasen framgent. Den moderna handeln eskalerar online och samarbetet innebär en utökad närservice för våra hyresgäster, kommenterar Tommy Jansson, Head of Asset Management på Slättö.

Budbee fokuserar på hållbara och smidiga leveranser från e-handeln och har verksamhet på fem marknader. Leveranser görs både till hem och paketskåp. I dagsläget finns tjänsten i butiker och gallerior runt om i Sverige, nu lanserar de sina utomhusskåp.

– Detta samarbete innebär att vi inleder utrullningen av Budbee Box utomhus. Detta är ett viktigt komplement till vårt befintliga utbyd av tjänster och gör att vi kan ge våra kunder mer flexibilitet eftersom de kan hämta upp och returnera sina paket 24 timmar om dygnet, men ger också kortare ledtider eftersom våra chaufförer kan hämta och lämna paket med en ökad frekvens, kommenterar Pontus Håstlund, nordisk General Manager på Budbee.

Sedan tidigare samarbetar även Iboxen med de kommunala bostadsbolagen Svenska Bostäder, Familjebostäder och Stockholmshem för att ställa ut paketskåp i anslutning till deras fastigheter.