Picsmart expanderar till nya städer

E-handelsplattformen Picsmart erbjuder plock och fossilfri leverans av matvaror från lokala butiker i Stockholm direkt hem till kundens dörr inom 45 minuter. Nu expanderar man tjänsten geografiskt och ställer in siktet på Örebro och Göteborg.

Den digitala plattformen grundades i Stockholm 2019 med målsättningen att göra näthandling av mat mer effektiv och personlig. Idag samarbetar Picsmart med ett nätverk av lokala butiker i Storstockholm där varorna plockas med direktkontakt mellan kunden och den som plockar, istället för att ha stora lager utanför stan.

Bolagets omsättning har vuxit med 500 procent under 2021 och i somras tog bolaget in 18 miljoner i en investeringsrunda. Nu tar de klivet och expanderar vidare i dels Storstockholm, men även i nya delar av Sverige. Näst på tur är Örebro och Göteborg. Framöver siktar de även in sig på andra nordiska länder.

– Kunden kan beställa och få sina kassar inom 45 minuter. Nu ser vi fram emot att erbjuda denna tjänst vidare i Sverige och Norden, kommenterar Christopher Heybroek, grundare och vd för Picsmart.