Platzer hyr ut 31 000 kvm till NTEX

Samarbetet mellan logistikföretaget NTEX och Platzer stärks i en trippelaffär. Uthyrningarna är på drygt 31 000 kvm lokalyta fördelat på 2 900 kvm kontor och en 7 000 kvm terminalbyggnad i Arendal samt en logistikbyggnad om 21 500 kvm på fastigheten Syrhåla 3:1 i Torslanda.

Redan 2021 stod det klart att Platzer skulle bygga 13 500 kvm till NTEX i Torslanda. Sedan dess har dock affären vuxit och nu bygger Platzer 21 500 kvm i Torslanda, 7000 kvm terminalbyggnad och hyr ut 2 900 kvm kontor åt logistikaktören. För NTEX innebär uthyrningarna att de nu kan erbjuda sina kunder ett attraktivt helhetserbjudande av lager- och crossdockverksamhet i direkt anslutning till Göteborgs Hamn.

– Vi har en stark utveckling av vår affär och gör därför ytterligare investeringar i vår infrastruktur som våra kunder kommer ha stor nytta av. Förutom i Göteborg så expanderar vi även i nya fastigheter i Helsingborg, Stockholm och Malmö, säger Thomas Ström CEO på NTEX i ett pressmeddelande.

Henrik Axelsson. Foto Marie Ullnert.

NTEX är en privatägd logistikleverantör som erbjuder flexibla och anpassade transport- och logistiklösningar för väg, sjö, flyg samt tredje- och fjärdepartslogistik. De startade 2003 i Göteborg och har sedan dess haft en kraftig expansion. Idag har de 1000 medarbetare i 12 länder och en omsättning på 4000 mkr/år.

Inflytt redan i år

Renoveringen av kontoret och byggnationen av logistikfastigheterna är i full gång och tillträde planeras till våren och hösten 2023. Samtliga avtal är på 10 år och logistikbyggnaderna kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

– Vi är stolta över att kunna leverera en helhetslösning till ett sådant framåtlutat företag som NTEX. Deras trippeletablering av en större logistikanläggning vid lederna i Torslanda samt terminalverksamhet i direkt anslutning till hamnen och huvudkontor mitt i Arendals växande kontorskluster visar på spetsen och attraktiviteten i vårt erbjudande, kommenterar Henrik Axelsson, tf. affärsområdeschef industri och logistik på Platzer. 

Platzers logistikområden på Hisingen är mitt i en omfattande expansion. Totalt utvecklar Platzer nyproducerade logistikytor om cirka 200 000 kvm lokalyta i området varav 135 000 sker i JV-bolag tillsammans med Bockasjö.