Postnord ökar leveranstakten tillsammans med Amazon

Postnord och nätjätten Amazon samarbetar i ett test för att snabba upp e-handelns leveranstider ytterligare. Kunder kan beställa vissa varor senast klockan elva på kvällen och få leverans redan dagen efter.

Postnord genomför sedan ett par månader ett test för att kunna erbjuda snabbare leveranser för e-handlare. Testet, som genomförs i Stockholm i samarbete med Amazon, innebär sena upphämtningar av varor som skickas från e-handelslagret i Eskilstuna, enligt tidningen Ehandel.

– Vi vill hela tiden utveckla oss, finnas till för och utveckla tjänster för e-handlare. I just det här fallet är det ett test med väldigt sena upphämtningar, som sedan levereras redan dagen efter i Stockholm, säger Peter Hesslin, e-handelschef på Postnord, till Ehandel.

Tidningen rapporterar också att allt fler varor på e-handelsjättens hemsida går att beställa senast 23.00 och få hem redan dagen efter med prioriterad leverans. Även om själva testet genomförs i samarbete med e-handelsjätten vill Postnord på sikt kunna erbjuda tjänsten för alla e-handlare.

– Vi testar hur det fungerar systemmässigt nu. Sedan råkar det vara så att vi testar just med Amazon. Vi har tidigare sagt att vi inte särbehandlar någon kund och det gäller förstås fortfarande. Det vi gör här är att vi testar med en eller två kunder för att se till att det fungerar, så att vi kan säkerställa kvaliteten i erbjudandet och sedan ta det vidare till marknaden.