Postnord rullar ut paketboxpilot

Häromdagen var det Budbee som rullade ut paketboxar och under september och oktober startar Postnord sin pilot där 100 paketboxar testas på olika platser i Stockholm. Bland annat kommer boxarna att finnas i Huddinge, Lidingö och Stockholms stad.

Att få sitt paket levererat via en paketbox är ett önskemål som växer bland mottagarna i Sverige och fördelarna är många. Med paketboxar ökas tillgängligheten genom att det blir enklare för mottagaren att själv hämta sitt paket dygnet runt i anslutning till där man bor eller rör sig.

– Nu är testplaceringarna klara och vi ser stort intresse från många partners. I början kommer vi att koncentrera placeringarna till områden kring Stockholm, för att utvärdera piloten i ett begränsat område. Blir piloten lyckad ser vi det som ett bra leveransalternativ för fler delar av Sverige, såväl i tätort som glesbygd, säger Helena Sjöberg, Affärsutvecklare inom Last Mile på PostNord Sverige.

Bland pilotens samarbetspartners finns Einar Mattsson, HSB, Akademiska Hus, Huddinge Kommun, Vasakronan, Stockholms Stads Parkering, Circle K, Lidl, COOP, ICA och Axfood butiker med flera.

– Som ett steg mot att göra vardagsstressen mindre olidlig utökar vi nu möjligheten att kunna handla och hämta paket samtidigt. Genom samarbetet med PostNord hjälper vi våra kunder att spara, inte bara pengar utan också värdefull tid. Vi på Lidl älskar att testa nya spännande samarbeten och lösningar och vi vet att många av våra kunder kommer uppskatta denna utökade service, kommenterar Thomas Brattlöw, fastighetsdirektör på Lidl.

Paketboxarna kommer exempelvis att finnas centralt i Huddinge kommun, på campusområdet vid Kungliga Tekniska Högskolan, på Östermalm, Södermalm, Lidingö men också i andra kranskommuner till Stockholm.

– Med anledning av den ökande e-handeln behövs och efterfrågas fler leveransalternativ av medborgarna. De nya paketboxarna, som kommer placeras där mycket människor rör sig, är exempel på det, kommenterar Agneta Persson Hellsten, företagslots på Huddinge kommun.

Om Postnords paketbox:

Pilotprojektet lanserades i september och utplaceringen av boxarna kommer att ske löpande under en fyra veckors period. När paketet är levererat till paketboxen kommer mottagaren aviseras via sms eller email samt i Postnords app.