Postnord söker 1 100 vikarier inför sommarens e-handel

Den ökade e-handeln innebär att behovet av personal inom logistikbranschen fortsätter öka. Efter förra årets höga paketvolymer förbereder sig Postnord inför sommaren och söker 1 100 sommarvikarier.

Den ökade e-handeln har inneburit ett stort behov av medarbetare på Postnord. I julas tog de in ca 3 000 extra medarbetare och förra sommaren nåddes rekordhöga paketvolymer. Inför årets semesterveckor rustar nu företaget för att möta nivåer liknande de som brukar uppnås på Black Friday.

– Vi har haft ett behov av extra förstärkning under hela året, men inför sommarsemestrarna ser vi ett ytterligare ökat behov. Att svenskarna semestrade i Sverige förra året resulterade i att allt fler vände sig till e-handeln vilket innebar rekordhöga paketvolymer för perioden. Många har under året etablerat starkare e-handelsvanor än tidigare och med ytterligare en sommar på hemmaplan kan vi nog förvänta oss liknande e-handelsnivåer som förra sommaren. Sommarvikarierna blir därför en otroligt viktig resurs för oss, kommenterar Agnes Karlsson, tf chef för produktion på Postnord Sverige.

Arbetstillfällena avser främst brevbärare, terminalarbetare och lastbilschaufförer över hela landet. Enligt Agnes Karlsson är vikariaten ett bra sätt att pröva på branschen.

– Att vikariera hos Postnord är ett bra sätt att testa på branschen och chanserna till fortsatt extraarbete är väldigt goda. Den extra förstärkningen är otroligt viktigt och vi glada över att kunna skapa tusentals arbetstillfällen när många kan vara behov av jobb, kommenterar Agnes Karlsson.