Postnord förnyar flottan av postfordon

Efter en lång upphandling har nu Postnord avtalat med tre leverantörer, där E-Tron är en av dem, om leverans av totalt ca 800 elfordon för post- och paketutdelning. Upphandlingens värde uppskattas till ca 280 miljoner svenska kronor.

Det har gått fem år sedan Postnord senast gjorde en upphandling av eldrivna postfordon och nu är det dags för en uppgradering av fordonsflottan. Företaget har precis avslutat en stor upphandling där en av vinnarna är det svenska företaget E-Trons eldrivna fordon.

Postnords avtal omfattar ca 200 fordon per år under en period på fyra år, totalt ca 800 fordon, med möjlighet till förlängning i ytterligare fyra år med ett år i taget. Fordonen kommer fördelas mellan Sverige, Danmark, Finland och Norge med huvudvikt på den svenska marknaden.

Även eftermarknad, såsom service och reparationer, ingår i avtalet som värderas till totalt ca 280 miljoner kronor.

– Vi är väldigt stolta och glada över att ha blivit vald som leverantör i det nya ramavtalet. Våra fordon har återigen bevisat sina kvaliteter när de sätts på prov i verklig miljö. Men så ligger också årtionden av kunskap investerat i våra fordon, kommenterar Håkan Ekestang, vd för E-Tron.

Förutom E-Tron blev ytterligare två leverantörer kvalificerade till ramavtalet.