Rusta smygstartar e-handel

Rusta har smyglanserat en webbutik av det sortiment som kunderna tidigare kunnat beställa hemleverans på, under namnet hembeställning.rusta.com, det rapporterar Ehandel.se.

Satsningen skyndades på när Coronapandemin slog till i Sverige. Det är sortimentet som redan har en logistikstruktur för hembeställning som lagts i en separat e-handel, framförallt knutet till Rustas trädgårdssortiment.

– Det var lite av en smyglansering, om man ska vara helt ärlig. Det vi har gjort är att vi har tagit delar av vårt trädgårds- och sommarsortiment och lanserat det online, säger Per Wennerström, e-handelschef på Rusta-koncernen, till Ehandel.se.

För ungefär ett år sedan lanserade Rusta-koncernen två fristående e-handelsbolag; Ciqola Carpets och Happy Angler, och för tre veckor sedan alltså den nya webbutiken Hembestallning.rusta.com. Mottagandet har varit gott.

– Det har varit ett jätteintresse och försäljningen online är mycket större än vad vi hade kunnat tro och hoppas, säger Per Wennerström till Ehandel.se.