Scania börjar med videoanalys

Intelligent videoanalys används för att öka transparens och spårbarhet i logistikprocesser. Nu investerar Scania Parts Logistics i tjänsten, tillhandahållen av SiB Solutions.

Scania Parts Logistics i Belgien börjar med intelligent videoanalys i distributionen av reservdelar inom koncernen. Tjänsten kommer tillhandahållas av det Lundabaserade SiB Solutions.

– Vi är ivriga att utforska fördelarna med SiB Solutions intelligenta videotjänster och AI. Vi ser en stor potential när det gäller kvalitetskontroll, kundservice och processförbättringar, kommenterar Anders Nilsson, operativ chef över lagerverksamheten.

Det är mycket som kan gå fel i en logistikkedja, såsom felplock, skador och så vidare. Genom intelligent videoanalys spelas produktens godshantering in med tidsstämplar. Blir något fel kan man på så sätt snabbt gå tillbaka och se var det har blivit fel.

– Vi välkomnar varmt Scania Parts Logistics till vår kundgemenskap! Vi har sett dramatiska effekter och flera oväntade utgångar när vi levererat projekt inom bilindustrin. Det ska bli väldigt spännande att följa hur vi kan stötta Scania i deras dagliga arbete med att leverera premiumkvalitet, kommenterar Urban Kindström, global försäljningschef för SiB Solutions.