Scanlog expanderar till Norge

Det svenska logistikföretaget Scanlog öppnar idag sitt första norska kontor, strax utanför Oslo. Den norska verksamheten kommer ledas av Vegard Kristiansen.

Idag, 1 augusti, öppnar Scanlogs första norska kontor på Gardemoen utanför Oslo. Det norska dotterbolaget kommer ha samma fokus på konceptet “Ansvarsfull Logistik” som moderbolaget, specialiserat på internationella transporter med tullhantering för norska kunders export- och importflöden.

– Norge är en spännande marknad för Scanlog där flera av våra kunder redan har en betydande verksamhet som vi nu kan stödja på ett ännu mer effektivt sätt. Jag är övertygad om att Vegard tillsammans med det starka team vi rekryterat och med den samlade erfarenhet och kännedom om de specifika förhållandena på logistikmarknaderna i Norge de besitter kommer att skapa stort värde för såväl våra existerande som nya kunder i Norge, kommenterar Mattias Ljungberg, koncernchef för Scanlog.

Vegard Kristiansen, Daglig Leder/vd för Scanlog AS. Foto Scanlog.

Teamet består initialt av fyra medarbetare under ledning av Vegard Kristiansen, som utsetts till Daglig Leder/vd. Han har lång erfarenhet från den norska och internationella logistikbranschen som både ledare och ägare. Tillsammans med Lars Ola Gunnarsson, som har bakgrund från bl a Panalpina, går han in som partner i det nya norska bolaget.

– Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med vårt nya team i Oslo och teamen i Stockholm, Göteborg och Malmö äntligen kunna erbjuda norska kunder ekonomiskt och miljömässigt hållbara transporter till och från Norge med alla transportsätt och på ett fullt transparent sätt, kommenterar Vegard Kristiansen, vd för Scanlog i Norge, och fortsätter:

– Scanlogs fokus på Ansvarsfull Logistik – en kostnadseffektiv logistik med minskad miljöpåverkan och högre kvalitet där digitalisering är centralt passar inte bara mitt eget sätt att tänka, det är något som verkligen saknats på den norska marknaden.