Sellpy växer i Rosersberg

Second hand-ehandlaren Sellpy, expanderar i Prologis nybyggda 10 000 kvm stora fastighet i Rosersberg. Det innebär att Sellpys lagerutrymme mer än fördubblas.

Sellpy startades 2014 och har på kort tid utvecklats till Sveriges största e-handel och säljtjänst för second hand. Sedan dess har företaget hanterat över 12 miljoner föremål och har idag över 370 anställda.

Lokalerna kommer att användas för att skala upp Sellpys snabbt expanderande verksamhet med starkt fokus på hållbarhet. Bolaget siktar på att nyanställa cirka 80 personer under året.

– Efterfrågan har växt snabbt och kraven på mer yta har funnits ett tag, säger Oskar Nielsen, COO och en av grundarna av Sellpy i ett pressmeddelande.

Totalt omfattar den nya fastigheten över 10 000 kvadratmeter inklusive kontor och entresollager, i Rosersberg, direkt vid E4an norr om Stockholm, fem minuter från Arlanda.

– I Rosersberg kommer alla varor som ska säljas att packas, lagras och distribueras. Nära 8 miljoner varor per år ska kunna hanteras, vilket ställer höga krav på logistik och struktur. Den här fastigheten hade både rätt storlek, ett mycket bra strategiskt läge och vi fick också stora möjligheter att påverka utformningen.

Sellpy sköter allt från insamling, kvalitetskontroll och fotografering till försäljning och distribution. Ambitionen är att skapa samma köpupplevelse för second hand online som för nya produkter.

Tanken hos Sellpy var att utveckla något mer än bara ett vanligt lager.

– Vi ville skapa en trivsam och bra arbetsplats ur alla perspektiv där arbetsmiljön i sin helhet ska nå upp till en hög standard. Det handlar om allt från god ventilation, bra belysning och sociala ytor till personalen.

Sellpys starka miljöprofil gör att kravet på hållbarhet sker på många plan. Även den nya fastigheten lever upp till högt ställda hållbarhetskrav.

Fastigheten är byggd enligt standarden BREEAM ”very good”, en certifiering som tar in hållbarhet ur ett miljömässigt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Utöver det kommer fastigheten också att utrustas med en solcellsanläggning som kan generera upp till 150 000 kWh per år, motsvarande årsförbrukningen för mer än sex normalstora villor.

H&M har investerat 180 miljoner kronor i Sellpy sedan 2015 och äger nu 70 procent av bolaget.