Slättö avyttrar logistikprojekt till Blackrock

Fastighetsjätten Slättö har, genom sitt logistikfastighetsbolag Evolv, avyttrat en pågående logistikutveckling i Örebro till Blackrock. På fastigheten utvecklas en Instabee-terminal och ytterligare en logistikbyggnad på 14 400 kvm.

Fastigheten har varit en del av investeringsfonden Slättö Value Add I, genom Slättös logistikfastighetsbolag Evolv. På fastigheten byggs idag en last mile-terminal på ca 4 400 kvm som är fullt uthyrd till Instabee. Det utvecklas också en logistikbyggnad på 14 400 kvm.

– Vi är glada att slutföra denna transaktion och ser fram emot att fullfölja utvecklingen av dessa två fina logistiktillgångar i nära samarbete med teamet från Blackrock, kommenterar Lars Axelsson, chef för Evolv Fastigheter och Partner på Slättö Förvaltning.

Fastigheten, Väghyveln 6, ligger i Pilängen logistikpark, sydväst om Örebro. Byggnaderna ska certifieras enligt BREEAM Very Good och inkludera 500 kW solenergi. Byggandet pågår och förväntas vara tillgängliga för hyresgäster från och med tredje kvartalet 2023.

– Vi är nöjda med att kunna fortsätta bygga Blackrocks nordiska fastighetsportfölj och ytterligare stärka vårt regionala avtryck inom logistik genom detta förvärv. Tillsammans med Slättö ser vi fram emot att utveckla dessa logistiktillgångar, med hållbarhet i centrum, för att stötta den accelererade tillväxten av e-handel, kommenterar Thorsten Slytå, vd och Nordenchef på Blackrock.