SLP äntrar börsen

Idag får Sverige sitt andra renodlade, börsnoterade logistikfastighetsbolag när SLP äntrar Nasdaq Stockholm. Bolaget grundades i februari 2019, och har på tre år byggt upp en portfölj värd 6,5 miljarder SEK, med drygt 70 fastigheter på totalt 660 000 kvm.

Idag, den 23 februari, så äntrade logistikfastighetsbolaget Swedish Logistic Property AB, SLP börsen genom en notering på Nasdaq Stockholm. Nolaget som grundades i Malmö i februari 2019 har på tre år byggt upp en logistikfastighetsportfölj med drygt 70 fastigheter, främst genom förvärv av befinlitga fastigheter och portföljer, som vid årsskiftet värderades till omkring 6,5 miljarder SEK. Totalt äger bolaget omkring 660 000 kvm logistikfastighetsyta, från Malmö i söder till Uppsala i norr.

– SLP har gjort en fantastisk resa och vi välkomnar alla nya aktieägare till bolaget. Med SLPs starka affärsmodell och goda framtidsutsikter kommer bolaget genom noteringen på Nasdaq Stockholm att få ytterligare stöd för att finansiera fortsatt hållbar och långsiktig tillväxt, kommenterar Erik Selin, styrelseordförande i SLP.

Andra logistikfastighetsbolaget på börsen

SLPs notering innebär att Svergie nu har två börsnoterade, renodlade logistikfastighetsbolag, där det andra är Helsingborgsbaserade Catena, som är Sveriges största logistikfadtighetsbolag med 126 fastigheter med en total yta på ca 2,1 miljoner kvm i sin portfölj, värda sammanlagt 23,4 miljarder SEK, enligt bolagets bokslut för 2021.

I december 2021 bildades ännu ett svenskt logistikfastighetsbolag som har sikte på börsnotering; ROC Properties, som planerar för notering inom två år.