SLP förvärvar logistikfastighet i Borås

Swedish Logistic Property (SLP) har förvärvat och tillträtt ännu en logistikanläggning om 7 000 kvm. Fastigheten ligger på logistikområdet Viared i Borås.

Fastigheten har en uthyrningsbar yta om cirka 7 000 kvm och är fullt uthyrd. Största hyresgäst är belysningsförsäljaren PR Home som har sitt lager och huvudkontor inom fastigheten. Kvarvarande hyreslängd är drygt fem år och säljaren är ett närstående bolag till hyresgästen. Transaktionen görs i bolagsform.

– Fastigheten är modern och passar väl in i vår portfölj och strategi. Genom förvärvet stärker vi vår geografiska närvaro i ett bra och för SLP prioriterat logistikläge, kommenterar Peter Strand, vd för SLP.

SLP fortsätter alltså sin köpoffensiv inom lager och logistik inför den planerade börsnoteringen nästa år. Bara under de senaste veckorna är det bolagets andra “sale and lease back”-affär. Deras totala uthyrningsbara logistikyta uppgår nu till ca 475 000 kvm och de är med på topp tio-listan över Sveriges största logistikfastighetsägare.

– Det händer mycket i SLP just nu. Vi växer med nya fastigheter och samtidigt har vi förstärkt vår organisation ytterligare för att fortsatt kunna skapa mervärde för hyresgäster och i vårt fastighetsbestånd. Det är vår avsikt att göra många fler affärer under året. Det får absolut gärna vara “sale and lease back”, där vi på flera olika plan kan skapa synergier för både hyresgäst och SLP, kommenterar Peter Strand.