SLP köper logistikfastighet i Falköping

Fastighetsbolaget SLP har tecknat avtal om förvärv av fastigheten Okularet 12 i Falköping. TBN’s åkeri AB hyr fastigheten på ett femårskontrakt och har en terminal på fastigheten som vid färdig utbyggnad kommer vara 17 400 kvm stor. Fastigheten har en outnyttjad byggrätt och ligger strategiskt vid Falköpings växande torrhamn: Skaraborg Logistics Center.

– Detta blir vår första fastighet i Falköping och vi ser fram emot möjligheterna att växa i en expanderande kommun i ett strategiskt bra läge med satsningen på Skaraborg Logistic Center. Då fastigheten har järnvägsanslutning och en outnyttjad byggrätt så ser vi stora möjligheter till vidare förädling i enlighet med vår affärsmodell och våra hållbarhetsmål, kommenterar Peter Strand, vd på SLP.

På fastigheten finns en logistikbyggnad byggd 2018 samt en pågående tillbyggnad, total uthyrningsbar yta efter färdigställande uppgår till ca 17 400 kvm. TBN’s åkeri AB har ett femårigt hyresavtal avseende hela fastigheten. Underliggande fastighetsvärde uppgår till ca 134 mkr och årligt hyresvärde uppgår till ca 8,8 mkr. På fastigheten finns även en outnyttjad byggrätt omfattande ca 5 000 kvm.

Fastigheten Okularet 12 i Falköping. Bild SLP

SLP kommer att förvärva fastigheten genom en bolagsaffär från det kommunala bolaget, Fastighets AB Mösseberg, i Falköpings kommun. Affären är villkorad av slutligt kommunalt beslut. Tillträde är planerat till den 31 mars 2022.

SLP fastighets­bestånd omfattar en uthyrningsbar yta om cirka 650 000 kvm. Huvudägarna till snabbväxande logistikfastighetsbolaget SLP har fattat ett inriktningsbeslut om att börsnotera bolaget. Bolaget har redan påbörjat arbetet för en kommande notering. Siktet är inställt på Stockholmsbörsens huvudlista och planen är att en notering ska kunna genomföras under början av 2022.