SLP köper Turas lager i Nässjö

I december köpte SLP Turas 18 231 kvm stora centrallager i Gamlarp i Nässjö för 127 miljoner SEK, en fastighet som Tura själva byggt och ägt sedan 2006. Ny tecknar elektronikdistributören ett tioårigt hyresavtal med SLP.

Flygbild över Turas lagerfastighet som SLP köpt. Fastigheten ligger i Gamlarps Industriområde i Nässjö. Foto NNAB

Elektronikdistributören Tura Scandinavia AB levererar hemelektronik och tillbehör till butikskedjor som Ica, Coop, Elgiganten och Netonnet, med kunder i hela Norden. Bolaget är ett familjeföretag som grundades 1976 i Kungsbacka utanför Göteborg, där huvudkontoret finns kvar. Även logistiken låg till en början där, men 2006 gick flyttlasset till Gamlarps industriområde i Nässjö.

Tura har själva byggt och äger den drygt 18 000 kvm stora lagerfastigheten, som stod helt klar 2007. 2018 byggde bolaget också en grannfastighet på 8 000 kvm som hyrs ut på ett längre kontrakt till Eldon och HT Ställverk. 

Pär Eriksson, delägare och ansvarig för IT och logistik i Tura, berättade för DL hösten 2020 att bolaget var öppet för att sälja sitt lager.

– Att äga fastigheter är ingen kärnverksamhet för oss egentligen, så till rätt pris så är vi öppna för diskussioner, sa Pär Eriksson då.

Malmöbaserade logistikfastighetsbolaget SLP nappade på kroken och den 17 december gick affären i lås. Nu har SLP förvärvat och tillträtt Tura Scandinavias fastighet, bolagets sjätte förvärv i Nässjö.

Pär Eriksson. Foto NNAB

Tura Scandinavia AB tecknar i samband med förvärvet ett 10-årigt hyresavtal med SLP, genom en så kallad “sale and lease back”-affär, med en årshyra på 7, 4 miljoner.

– Det är roligt att vi kan fortsätta att växa i Nässjö och därmed ytterligare stärka vår position på marknaden. Tura Scandinavia AB är en stabil och attraktiv hyresgäst och vi är glada över att bli ägare till detta moderna logistikcenter, kommenterar SLPs vd Peter Strand.

– Vi är övertygade om att vi har hittat en bra långsiktig fastighetsägare som kommer att förvalta vår anläggning på ett mycket bra sätt, kommenterar Pär Eriksson.

Av Hilda Hultén