Snabbare och längre – ny sorteringslösning från Interroll

Intralogistikaktören Interroll introducerar ny vertikal crossbelt sorter, som ska möta e-handelns ökande sug efter att sortera paket. Den nya sorteringslösningen är enligt bolaget snabbare, kan byggas längre med fler slutpunkter och ska klara 14 000 paket i timmen .

Interroll är underleverantör till automationsleverantörerna då man tillverkar de rullar och transportband (conveyors) som är stor del av de flesta automationslösningar. Och efterfrågan på automationslösningar drivs till stor del av den växande e-handeln, inte minst när det gäller paketsorteringslösningar.

Interrolls sorteringslösningar bygger på mekaniska principer, där antalet elektroniska komponenter hålls så lågt som möjligt i konstruktionen. Det ger enligt bolaget hög tillgänglighet, lång livslängd, små driftskostnader och kort återbetalningstid. Idag är omkring 500 sorters från Interroll i bruk över hela världen hos företag som Amazon, DHL, Fedex, UPS, Hugo Boss, Inditex (Zara), Zalando, Swiss Post, Austrian Post och China Post.

Klarar 14 000 paket i timmen

Nya MX 018V har kapacitet på upp till 14 000 enheter per timme. Bild Interroll

Nu lanserar Interroll en ny modell av en Vertical Crossbelt Sorter; MX 018V, som ersätter den tidigare modellen ST 6130. Hastigheten har ökats från 1,6 till 1,8 meter per sekund och den maximala utbyggnadslängden har ökats från 80 meter till 180 meter, vilket ger en kapacitet på upp till 14 000 enheter per timme. Sortern kan hantera vikter på upp till 35 kilo och allt från kartonger och paket till olika typer av brev- och varupåsar.

– Lösningen baseras på vår moderna crossbelt sorter plattform som redan används i andra modeller, så det är beprövad teknik med korta leveranstider och snabb reservdelsförsörjning. Samtidigt kan systemet anpassas sömlöst till användarspecifika krav tack vare sin modulära utbyggbarhet, förklarar Steffen Flender, vd för Interroll Automation i ett pressmeddelande.