Stockhom Norviks roro-terminal öppnar

Idag öppnar Stockholms Hamnar roro-terminalen i Sveriges nyaste hamn. Rederiet Stena Line blev först att anlöpa ett av roro-lägena i Stockholm Norvik Hamn.

Den 9 november anlöpte Stena Lines fartyg Stena Flavia som premiärfartyg roro-kajen i Stockholm Norvik Hamn. Samtidigt öppnades portarna till den nya roro-terminalen som erbjuder en rejäl kapacitetsökning med möjlighet för flera rederier att expandera.

– Med Stockholm Norvik Hamns strategiska läge, toppmodern infrastruktur och stora möjligheter att lagra och omlasta skapar vi helt nya förutsättningar för våra kunder. Stena Line är varmt välkomna till Stockholm Norvik Hamn. Vi är väldigt glada för vårt mångåriga samarbete och att Stena Line väljer att satsa på Östersjöns nya storhamn, kommenterar Johan Wallén, marknads- och försäljningschef på Stockholms Hamnar.

Första roro-anlöpet för Stockholm Norviks hamn. Film Stockholms Hamnar.

Stockholm Norvik Hamn ligger vid Sveriges i särklass största konsumtionsområde och har utomordentlig lagrings- och omlastningskapacitet med effektiva intermodala transportanslutningar till övriga Sverige.

– Flytten till Stockholm Norvik Hamn är en viktig del av vår expansion på Östersjön och ger oss goda förutsättningar att fortsätta växa tillsammans med våra kunder. Redan i början av nästa år välkomnar vi det första av de två moderna fartyg som kommer att öka fraktkapaciteten på linjen med 30 procent, kommenterar Johan Edelman, ansvarig för Stena Lines linjer till och från Lettland.

Första anlöpet roro. Foto Stockholms Hamnar.

Stockholm Norvik Hamn är Stockholms hamnars helt ny roro- och containerhamn, med kort insegling, effektiva transportanslutningar och en nybyggd järnväg. Hutchison Ports Stockholm driver containerterminalen och Stockholms Hamnar driver roro-terminalen.