Teknikmagasinet hyr in sig hos Logicenters i Eskilstuna

Teknikmagasinet flyttar in i Logicenters anläggning i Eskilstuna Logistikpark. Det mångåriga avtalet gäller en 6 000 kvm stor yta av logistikfastighetsaktörens anläggning, där bl a Amazon är hyresgäst. Och mer logistik är att vänta från Logicenters i Eskilstuna.

Teknikmagasinet har några tuffa år bakom sig men accelererar nu med nya ägare i ryggen och ett starkare fokus på e-handel – vilket ett nytt centrallager på 6000 kvm hos Logicenters i Eskilstuna ska hjälpa dem med.

– Vårt nya lager ger oss större kapacitet och är optimerat för att hantera vår växande e-handel. Det ligger dessutom optimalt placerat ur ett logistikperspektiv. Att stanna i Eskilstuna där vårt nuvarande lager ligger var ett uttalat mål för att kunna behålla vår befintliga personal och deras kompetens. Dessutom gör det flytten betydligt smidigare och minimerar risken för störningar, säger Ulrika Göransson, vd på Teknikmagasinet, i ett pressmeddelande.

Teknikmagasinet har dåliga erfarenheter av lagerflyttar – 2017 ansökte bolaget om rekonstruktion, och en bidragande orsak var lagerflytten av Nordenlagret från Järfälla till Lidls gamla lager i Eskilstuna 2016. Störningar i produktionen och engångskostnader i samband med flytten ska ha bidragit till den krisen.

Sällskap med Amazon

Teknikmagasinet tar plats i Logicenters fastighet i Kjula, Eskilstuna på totalt 36 000 kvm, som blev färdig 2019 – och som i och med Teknikmagasinets inflytt blir i stort sett fullt. En tredjedel av fastigheten var sedan start uthyrd till DHL Supply Chain, resterande 24 000 kvm byggdes på spekulation och i augusti 2020 bekräftade Kuehne Nagel att man hyrt 15 000 kvm yta i det nya lagret med Amazon som kund.

– Vi vill varmt välkomna Teknikmagasinet till vår moderna fastighet i Eskilstuna och vi är mycket glada över att de flyttar in. Teknikmagasinet är en spännande aktör inom den växande e-handeln och vi ser fram emot att få följa deras expansion på nära håll. Jag vill tacka för det goda samarbetet och är övertygad om att de kommer att stortrivas i sitt nya lager, kommenterar Fredrik Nygren, Commercial Manager, Logicenters.

Logicenters fortsätter att att utveckla fastigheten, med ytterligare 15 000 kvm – totalt omkring 20 000 kvm med entresoler och kontor, på spekulation, som ska stå klart i år. Dessutom hoppas logistikaktören kunna fortsätta växa i Eskilstuna.

– Vi hoppas att vi inom en snar framtid kan bygga ytterligare 20 000 kvm, och tittar på möjligheten att fortsätta vår expansion i Eskilstuna, säger Fredrik Nygren, marknadschef på Logicenters, som antyder ett besked om en sådan kan vara att vänta snart.

Tuffa år bakom sig

Teknikmagasinet har haft tuffa år bakom sig, och gick i konkurs januari 2020. Man köptes då av Ambia, som senare under året själva hamnade under rekonstruktion och konkurshot. I november tillkom de senaste ägarna: Matera Retail Group.

Nu satsar man framåt medväxande e-handel. Den tredje februari anslöt Teknikmagasinet 42 butiker till foodoras plattform runt om i hela Sverige, för att kunna försörja svenska konsumenter med bl a hörlurar och produkter som behövs för streamade videomöten, genom snabb hemleverans, något som Foodora kallar för “Quick Commerce”.

Av Klara Eriksson