Tosito köper logistikmark i Nässjö

Fastighetsbolaget Tosito har köpt en 81 200 kvm stor tomten i Nässjö. Tomten är detaljpanerad och planen är att byggstarta inom kort.

I september sålde Tosito en 41 000 kvm stor produktions- och logistikfastighet i Nässjö till Randviken, där ITAB är största hyresgäst.

Tomten Lagret 2 som Tosito köpt ligger intill Nässjös dryport. Foto NNAB

Nu köper det Jönköpingsbaserade fastighetsbolaget en ny tomt i Nässjö av kommunen: Den 81 200 kvm stora tomten Lagret 2. Tomten är detaljplanerad för industri och logistikverksamhet med en tillåten bygghöjd på max 15 meter, och ligger intill Nässjös järnvägsterminal vid stambanan med dagliga tågskyttelförbindelser till bl a Göteborgs hamn och Europa, och med 25 minuter till E4. Grannar i området är Intersports centrallager och Postnords brevterminal.

Byggnation planeras att påbörjas inom kort.

– Vi tror på Nässjö och ser en stor tillväxtpotential i kommunen. Vår avsikt är att börja byggstarta så fort vi har rätt intressenter klara, kommenterar Tositos vd Tommy Fritz i ett pressmeddelande, och passar på att tacka Claes Johansson och övriga på Nässjö Näringsliv för gott samarbete.

– Vi är övertygade om att Tosito kommer kunna utveckla effektiva byggnader till ett näringsliv som är i god tillväxt, kommenterar Claes Johansson, vd NNAB.