Toyota automatiserar Imnasas distributionscenter

Toyota Material Handling och intralogistikaktören Interroll har installerat ett nytt transportörsystem för Imnasa, försäljare av marin utrustning, i distributionscentret nära Girona, Spanien. Lösningen sträcker sig 360 meter genom en tunnel och automatiserar godsflödet mellan två byggnader.

Imnasa tillverkar och distribuerar marin utrustning från flera märkestillverkar till både företag och privatkunder. Deras nya logistiksystem designades och installerades av Toyota Material Handling och består av modulära komponenter från Interroll.

Startpunkten för den nya lösningen var byggandet av ett nytt byggnadskomplex på 9 000 kvm för att expandera kapaciteten i företagets distributionscenter. För att integrera de olika arbetsprocesserna i existerande och nya byggnader kopplades de två platserna ihop med ett 360 meter långt transportörsystem i en tunnel. Nu skickas de olika varorna automatiskt mellan plockområdet i den existerande byggnaden via respektive packstation till den nya byggnaden för vidare distribution.

– Den nya lösningen har inte bara gjort det möjligt för oss att avsevärt öka kapaciteten och produktiviteten i vårt distributionscenter. Vi har också lyckats öka kundnöjdheten genom snabbare pålitligare leveranser. Dessutom erbjuder den nya lösningen avsevärt förbättrad arbetsergonomi för våra anställda, kommenterar Pol Revuelta, projektchef på Imnasa.