Världens största Autostore blir större när Boozt utökar

E-modisten Boozt, med lager på 77 000 kvm i Ängelholm hos Catena, har utökat sin Autostore-anläggning i flera steg. Med den senaste utökningen på 180 robotar och 210 000 lådor, levererad av Element Logic, blir världens största Autostore-anläggning ännu större.

Catenas bygge åt hyresgästen Boozts lager i E-city Engelholm tog hem priset Årets logistiketablering 2017. Därefter har lager utökats med ytterligare 22 800 kvm 2019. Även e-handlarens Autostoreanläggning har byggts ut i flera steg, och är världens största.

Den nya utökningen av systemet innefattar hela 180 robotar, 210 000 lådor, 43 portar för plock och inleveransflöde. Den totala lösningen innefattar imponerande 673 robotar, 719 000 lådor och 205 portar, när den senaste utökningen står färdig – lagom till årets Black Friday och peak-flöden.

E-handlarnas favorit: Autostore. Foto Elemet Logic.

Installationen sker i vanlig ordning parallellt med den dagliga driften, som kan pågå som normalt.

– För att alltid ligga steget före och kunna säkra en fortsatt stark tillväxt och en fortsatt god kundupplevelse, även under tillväxtpeakar, så för Boozt och Element Logic ständiga diskussioner om utbyggnader av Autostore. Med vår tillväxt och vårt kundlöfte om leverans inom 1–2 dagar, är det oerhört fördelaktigt för oss att processen är både snabb, och kan skalas upp under pågående drift, kommenterar Jimmy Duholm, Warehouse Director på Boozt.

E-handelsföretaget med huvudkontor i Malmö har haft en oerhörd tillväxtresa det senaste året, liksom många andra e-handlare under pandemin. Nu rustar Boozt än mer för kommande peakar – särskilt inför Black Friday och jul.

– Boozt gör det väldigt bra och det är spännande och glädjande att se hur de växer och anpassar sig. Tillsammans har vi ett tätt samarbete med en öppen dialog, där vi planerar långsiktigt för att kunna göra rätt utökningar i rätt läge, kommenterar Marcus Rasmusson Aftermarket Director på Element Logic Sweden.