Verdion anställer två nordiska teknikexperter

Den brittiska utvecklaren av logistikfastigheter Verdion utökar sin nordiska satsning med två nya teknikexperter. Till Sverige rekryteras Mani Hemmaty och till Danmark Jacob Rasmussen. Båda har erfarenhet av logistikbranschen.

I våras inledde fastighetsutvecklaren en miljardsatsning på logistikfastigheter i Norden och nu utökar de sin satsning med rekryteringen av två teknikexperter med bred erfarenhet av logistikbranschen. Anställningarna är en del i företagets arbete för att bredda sina investerar-, utvecklar- och kapitalförvaltningsmöjligheter i takt med att företaget och dess investeringspipeline växer.

Mani Hemmaty, ny Technical Director på Verdions Göteborgskontor. Foto Verdion.

– Att snabbt och exakt kunna leverera nya logistikmöjligheter är en hörnsten i vår verksamhet. Det innebär att vi måste ha erfaren personal med starka lokala nätverk och specifika logistiktekniska kunskaper. I och med dessa nyanställningar har vi tillfört viktig expertis till vårt team, som kommer att vara avgörande för att kunna hantera vår växande nordiska pipeline, kommenterar Peter Peeters, Chief Technical Officer för Verdion.

I Sverige har företaget anställt Mani Hemmaty som Technical Director. Han kommer vara baserad på företagets Göteborgskontor med ansvar för uppförandet av projekt i Sverige, inklusive ny spekulativ utveckling i Rosersberg där företaget just nu bygger två fastigheter på totalt 13 000 kvm.

Hemmaty kommer närmast från Logistics Contractor, där han initialt var operativ chef för Sverige och därefter även för Norge, Danmark och Finland. Han har bred erfarenhet av att leverera stora projekt åt utvecklare, TPL-leverantörer och hyresgäster såsom DSV, DHL, Tata, Lidl och Ica.

I Danmark har Jacob Rasmussen anställts som Technical Director. Han kommer ansvara för leveransen av företagets danska projekt, inklusive E20 Park Copenhagen och iPark Copenhagen.