Volvo får stororder från Girteka

Volvo Lastbilar tar hem en stororder på 2000 lastbilar av modell FH. Beställaren, Girteka Logistics, finns i Litauen och har omfattande verksamhet i Europa och Ryssland.

Logistikföretaget Girteka Logistics, baserat i Litauen, har 15 000 lastbilsförare och 8 000 lastbilar, med omfattande verksamhet i Europa and Ryssland. Både Girteka och Volvo Lastvagnar ser jätteinvesteringen som en logisk fortsättning på en utmärkt femtonårig relation mellan bolagen.

– Vi har en lång och givande affärsrelation med Girteka Logistics och är väldigt stolta över deras beslut att investera i nya tunga fordon i toppklass. Den nya generationen av lastbilar minskar emissioner och tar effektivitet och förarupplevelsen till ännu högre nivåer. Jag ser fram emot att i alla avseenden arbeta tillsammans med Girteka på vägen mot hållbarare transporter, kommenterar Roger Alm, vd för Volvo Trucks.

Girtekas högsta prioritet är att säkerställa ett högkvalitativt servicenätverk som täcker företagets långa rutter, bränsleeffektivitet, säkerhet och förarkomfort.

– Den nya Volvo FH-modellen förenar tillförlitlighet med hög bränsleeffektivitet, samtidigt som den erbjuder förarna en väldigt bra arbetsmiljö. Med denna investering kommer vi att bidra till ökad säkerhet på vägarna men också lägre utsläpp tack vare den enastående bränsleeffektiviteten, kommenterar Edvardas Liachovičius, vd för Girteka Logistics.

En stor del av de 2 000 lastbilar som Girteka beställt kommer vara av FH-modellen med I-Save, vilket kombinerar en extra bränslesnål motor med avancerad teknik för minska bränsleförbrukning.

Produktionen av Volvo Lastvagnars nya tunga modellserie kommer att starta i mars 2021 och lastbilarna kommer att levereras till Girteka Logistics under resten av året.