Hitachi Rail tar hem kontrakt för Washingtons tunnelbana

Hitachi Rail tilldelas kontrakt värt upp till 2,2 miljarder dollar av Washington Metro. Företaget ska bygga 256 nya järnvägsfordon till Washingtons DCs tunnelbanesystem.

Hitachi Rail Washington, LLC. (Hitachi Rail) har tilldelats ett kontrakt värt upp till 2,2 miljarder dollar av Washington Metropolitan Area Transit Authority (Metro) för att utforma och bygga 256 järnvägsfordon från den nya 8000-serien. I kontraktet ingår optionen att bygga upp till 800 fordon.

Som ett av landets största kollektivtrafiksystem täcker järnvägsnätet totalt cirka 190 kilometer, sex järnvägslinjer, 91 stationer och runt 1 292 järnvägsfordon.

– Att investera i järnvägsfordon från 8000-serien är att investera i säker, pålitlig transport för Metros kunder. Det här är en win-win som främjar Metros framtid, den lokala ekonomin och jobbskapande i hela huvudstadsregionen, säger Metros vd Paul J. Wiedefeld i ett pressmeddelande.

Företagen säger att deras gemensamma åtagande inom hållbarhet är utgångspunkten för den nya 8000-serien. De nya järnvägsfordonen är utformade för att vara lättare, säkrare och mer energieffektiva med förbättrad bromsteknologi, förbättrade ventilationssystem, högupplösta kameror och strikta cybersäkerhetskrav för ökad säkerhet.

– Vi är hedrade över att bistå Metro i att möta deras mobilitetsbehov, i att leverera innovativa lösningar till kunder och att förbättra passagerarupplevelsen, kommenterar Andrew Barr, vd Hitachi Rail Group.

Hitachi Rail kommer att tillverka vagnkarossen, utföra utrustningsinstallationerna och göra den slutliga monteringen av vagnarna från 8000-serien i Metro-regionen vilket skapar nya arbetstillfällen. De första fordonen väntas kunna levereras 2024.