Wihlborgs hyr ut 5 900 kvm i Malmöfastighet

Fastighetsbolaget Wihlborgs har tecknat hyresavtal med e-logistikföretaget Yunexpress Nordic om 5 900 kvm i Benkammen 16, Fosie i östra Malmö. Området har en låg vakansgrad och hög efterfrågan. Tillträde sker i juni 2022.

Kinesiska Yunexpress Nordic arbetar med logistiklösningar för e-handeln. Företaget ingår i Migyston Logistics Services som flyttar sin verksamhet från Halmstad till Malmö.

Den nuvarande hyresgästen flyttar ut i mitten av april och YunExpress Nordic flyttar in i juni. Den korta tiden då fastigheten står tom kommer Wihlborgs ägna åt ombyggnation för sin nya hyresgäst.

– Fosie och Jägersro bildar tillsammans Malmös största företagsområde. Här har vi en mycket låg vakansgrad och ser stor potential att stärka vår närvaro ytterligare på sikt. Med uthyrningen i Benkammen 16 har vi förbättrat våra möjligheter att vidareutveckla fastigheten, där vi kan addera ytterligare logistikytor, kommenterar Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

På Benkammen 16 finns framtida projektmöjligheter om ca 4 500 kvm, antingen för att möta behov från Yunexpress Nordic eller en annan ny kund.