ABS tar emot första leveransen av europeiska fälgar

Fälghandlaren ABS Wheels valde i höstas att flytta hem delar av produktionen till Europa på grund av de globala fraktstörningarna. Nu har den första leveransen av fälgar tillverkade i Europa anlänt till Arlandastad.

Under våren 2021 hade fälghandlarens ledtider från fabrikerna i Asien fördubblats till följd av pandemin och Kinas nedstängningar. Då beslutade företaget att satsa på utökad lageryta och ett nytt stort lager i Rosersberg, liksom att flytta hem delar av produktionen till Europa.

– Att lägga delar av tillverkningen i Europa resulterar i mera pålitliga frakter och kortare ledtider. Samtidigt som vi skyddar oss mot de skenande fraktkostnaderna från Asien. På det sättet kan vi ha bättre koll på logistik och erbjuda snabbare leveranser i helhet, kommenterar Andie Lahdo, vd för ABS Wheels, i ett pressmeddelande.

Andi Lahdo berättar att höjda priser i kombination med leveransproblem får kunder att söka sig till andra, utländska aktörer. Utsuddade landsgränser inom Europa och starka konkurrenter har gjort konkurrensen tuffare.

– Vi är heller inte lika beroende av att följa branschens prishöjningar på aluminiumfälgar till följd av höga fraktkostnader, däremot påverkas vi som alla andra av de höga råvarupriserna på aluminium.