Airmee ställer om till eldrift 2022

Airmee går som första svenska företag med i The Climate Pledge och lovar att gå över helt till eldrivna hemleveranser 2022.

För att växla upp sitt miljöarbete och skynda på klimatomställningen går nu hemleveransbolaget Airmee med i Amazons The Climate Pledge, ett avtal som innebär att de deltagande företagen ska ha noll koldioxidutsläpp till 2040. Med fokus på snabba och hållbara leveranser genom elektrifiering och ruttoptimering åtar sig bolaget att bli helt fossilfria på sista milen-leveranser 2021 och att ha en klimatpositiv verksamhet till 2025. De lovar också att ha helt eldrivna leveranser 2022.

– 2021 kommer alla våra leveranser vara fossilfria och vårt mål är att leverera 100 procent emissionsfritt nästa år, dvs endast med eldrivna fordon. E-handeln är fortfarande i början av sin resa och konsumenternas krav på hållbarhet kommer att öka snabbt. Genom att gå med i The Climate Pledge hoppas vi få en möjlighet att driva hållbarhetsfrågan i logistikbranschen och vara en förebild för kunder och leverantörer, kommenterar Airmees grundare och vd Julian Lee.

Klimatavtalet grundades av Amazon tillsammans med Global Optimism 2019 för att få företag från olika sektorer att samarbeta för att lösa klimatkrisen och utmaningarna med att göra ekonomin fossilfri. Airmee blir nu det första svenska företaget att ansluta sig.

– Vi tror att förändringarna i klimatet kräver akuta och universella åtgärder från alla aktörer, små som stora. Åtgärderna kommer inte endast förbättra klimatet utan även effektivisera ekonomin. Vår världsledande teknik optimerar varje leverans för att minska reseavståndet och maximera användandet av alla fordon. Genom att kombinera detta med fordon utan CO2-utsläpp strävar vi efter att minimera de skadliga utsläppen som påverkar både miljö och människors hälsa. Vi är stolta över att vara det första företaget i Sverige som går med i The Climate Pledge och således bli del av en global grupp av aktörer som är beredda att ta snabbare och kraftigare åtgärder för att minska sin klimatpåverkan, kommenterar Julian Lee.