Henrik Svenningstorp ny vd för SEEL

Sveriges testbädd för elektromobilitet, SEEL, får sin första vd. Henrik Svenningstorp har tidigare varit projektledare för satsningen och ska i sin nya roll förbereda bolaget för operationell verksamhet.

Swedish Electric Transport Laboratory, SEEL, är Rise och Chalmers gemensamma bolag och en testbädd för forskning och utveckling inom elektromobilitet. I samband med att bolagets labb för elektromobilitet börjar byggas utses Henrik Svenningstorp till bolagets första vd. Han har varit projektledare för SEEL i fyra år och tillträdde sin nya tjänst den 1 april. En av huvuduppgifterna i det nya uppdraget blir att förbereda bolaget för operationell verksamhet till våren 2023.

– Det är otroligt spännande och inspirerande att få förtroendet och möjligheten att fortsätta att vara med och se SEEL bli verklighet. SEEL kommer spela en viktig roll i att stötta och accelerera omställningen till elektrifierade transporter och kommer stärka svensk fordonsindustri och europeiskt samarbete, kommenterar Henrik Svenningstorp, nytillträdd vd för SEEL.

Henrik har en gedigen erfarenhet med sig in i jobbet. I över 20 år har han arbetat inom fordonsindustrin varav tolv år från arbete med just elektrifierade fordon. På Volvo har han arbetat med olika hybridfordon och helektriska fordon och vägar. Han var programchef för den tidiga utvecklingen inom elektromobilitet och alternativa bränslen på Volvo Powertrain och har även arbetat med teknikutveckling och elektrifierade produkter på Cevt.

– SEEL tar en viktig roll för fordonsindustrins omställningsarbete och Henrik är den som lett projektet framgångsrikt till att vi är där vi är idag. Med Henrik som ny vd är jag säker på att SEEL har rätt förutsättningar för att bli en världsledande testbädd för elektromobilitet, kommenterar Pia Sandvik, vd för Rise.