Anders Nyberg styrelseordförande för Gordon Delivery

Retailprofilen Anders Nyberg, tidigare vd för Apotek Hjärtat, har valts som ny styrelseordförande i last mile-företaget Gordon Delivery. Rekryteringen är nästa steg i en europeisk expansion.

Gordon Delivery grundades 2015 och genomför leveranser av kylda matvaror och läkemedel. Under 2021 expanderade de stort på den nordiska marknaden genom att etablera sig både på den finska och den norska marknaden. De finns sedan 2020 även i Danmark. Efter denna nordiska uppstart värvar de ny Anders Nyberg till ny styrelseordförande inför en fortsatt expansion ut i Europa.

– Gordon Delivery befinner sig nu i en spännande fas. På kort tid har vi nått nästan total räckvidd till hushåll både i Sverige och Danmark och ökar snabbt i Finland och Norge. Och vi är på god väg mot vårt nästa mål, etablering i Storbritannien. Att stötta ledningen och hålla kursen blir min huvudroll som ordförande, kommenterar Anders Nyberg.

Bolaget specialiserar sig på samordnade flöden av tempererade leveranser och har två affärsområden; en helhetslösning för kylda last mile-leveranser och en SaaS-plattform. Bolaget håller idag en omsättningstakt på över 500 miljoner kronor.